Nova exposició “La pell balla”, Cotxeres Borrell, 25 d’abril, 19h

Tinc el plaer de convidar-vos a la inauguració de la meva propera exposició fotogràfica, La Pell Balla, que se celebrarà al Centre Cívic Cotxeres Borrell, el 25 d’abril a les 19h, en el marc del Dia Internacional de la Dansa, i que estarà disponible fins al 27 de maig.

És habitual dir que la fotografia és llum així com la dansa és moviment, tot i així, a aquesta exposició es fa patent que fotografia i dansa viuen de la simbiosi d’ambdues qualitats. La pell balla i en el seu procés genera clarobscurs que Leandro García captura per oferir-nos les seves múltiples textures. Pell, cos, moviment, llum que s’alternen entre el líquid, l’eteri, el transparent i el solemne.

Judith López González

Entre els molts talents que Leandro García mostra quan dóna forma a les seves fotografies destaca, sens dubte, la seva habilitat gairebé sobrenatural per reflectir la llum sobre el cos dels seus models; unes models sumides en la foscor que ell atrapa com si anessin fantasmes o criatures de somni.

Elles es mouen, giren, ballen i retorçen braços, tors i extremitats de forma inaprehensible per a l’ull, perdudes i lliures com a fantasies en el negre buit. Però avançant-se a les seves intencions, Leandro sempre aconsegueix atrapar aquest suau, sobtat i passatger cop de llum que els fa existir.

Així, Leandro ens descobreix i regala aquests cossos robats de la foscor i els converteix per a nosaltres en arabescos, centelleigs eròtics, parpellejos fugaços que atorguen tot el sentit a aquest vell objectiu de la fotografia i de la poesia, tantes vegades oblidat per uns altres: atrapar el breu, intens i irrepetible.

Salva Rubio